Haninge ­– plats för historia och rum för framtid


Med sina drygt 85 000 medborgare och en befolkning som årligen växer med cirka 1 500 invånare, tillhör Haninge en av Stockholmsregionens största och snabbast växande kommuner. Haninge ligger på Södertörn, som till ytan är Sveriges tredje största ö – men som med 450 000 invånare är större än de flesta svenska län.

Haninge kännetecknas genom sitt naturnära läge och är känd bland annat för urskogen i Tyresta nationalpark. Två tredjedelar av kommunens yta utgörs av skärgård, med drygt 4 000 öar.

Haningeterrassen - en ny mötesplats

Nu byggs framtiden i Haninge – med nya attraktiva lägen för bostäder, arbetsplatser och handelsområden. Utöver det nya framväxande Albyberg företagspark investeras över 15 miljarder kr i förtätningen av Haninges stadskärna.

Haningeterrassen byggs alldeles intill Handens pendeltågsstation och bussterminal och kommer att präglas av nya tiders aktivitet och kontrast. På 50 000 kvm samsas bostäder, shopping, kultur och rekreation. En mötesplats för dygnets alla timmar – och med bara fem minuters promenadväg till badsjö och naturreservat.

Vega stadsdel med egen pendeltågsstation och direktförbindelse till riksväg 73 blir ett bra val för den som vill bo med naturen inpå knutarna – och ändå ha storstadens utbud inom räckhåll. Men för upplevelserna behöver man inte lämna Vega. Här kommer det att finnas gott om butiker, restauranger och övrig service för 10 000 invånare i de 3 000 nya bostäder som byggs.